skip to Main Content
INTEGRÁLT NAPPALI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Pécs, Felsőbalokány u. 1./F +36 (72) 534-876 info@inszi.hu

INSZI Nyugdíjasház, idősek klubjai

Szeptemberben folytatódik a TÜKE kirándulások- Mesélő pécsi házak sorozat. Hetente sétát tervezünkegy-egy ismert pécsi házhoz. A résztvevő idősek aktív résztvevői a sétának, felkészülnek meglátogatott helyszínek történetéből, anekdotáiból. A program élményszerzésen túl, a korosztálynak megfelelő testi és szellemi teljesítő képességet is edzésben tartja.

Az őszi hónapoktól folytatódik az érettebb korosztály számára kifejlesztett kíméletes mozgásforma, a szenior örömtánc foglalkozások.

Októbertől egy többhónapos előadássorozatot tervezünk, a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának közreműködésével, az időseknek és idősödőknek szóló, életminőséget érintő témákról, mint pl. szűrővizsgálatok jelentősége, érrendszeri betegségek, táplálkozás, daganatos betegségek, csontritkulás, inkontinencia, depresszió, stroke, álmatlanság, demencia.

Heti rendszerességgel kézimunka csoportunk kreativitásukat megélve kiváló minőségű tömött állatfigurákat készítenek. Ezekkel örömet kívánunk szerezni gyerekeknek. A foglalkozásokra  érdeklődőket szívesen várunk. A játék adományokat rászoruló csoportoknak ajánljuk fel.

Nappali intézményeinkben elkezdtük a felkészülést az idősek világnapja keretében megrendezésre kerülő ünnepségsorozatra, melyet már hagyományosan egész október hónapban tartunk, különböző ünnepségek, előadások, vidám játékos programok szervezésével.

Back To Top