Skip to content
INTEGRÁLT NAPPALI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Pécs, Felsőbalokány u. 1./F +36 (72) 534-876 info@inszi.hu

Az időskorra való felkészülés, az öngondoskodás szemléletének népszerűsítése, és idősellátás formáiról, a családi gondoskodás támogatási lehetőségeinek megismerése érdekében, intézményünk tanácsadó szolgáltatás indítását tervezi.

A tanácsadó szolgáltatás az idősellátás általános kérdésein felül, kiemelten kíván foglalkozni demencia tanácsadással és a pszichiátria betegekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, a saját otthon megtartását és az önrendelkező életet támogató szolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetőségekkel.

kozossegi-pszichiatriai-ellatas

Jelenlegi igények, jellemzők:

Jellemzően, mind az idősek, mind a hozzátartozók esetében, a szolgáltatásokkal kapcsolatban kérdések akkor merülnek fel, amikor már az idősek olyan egészségi állapotban vannak, hogy az ellátásuk csak segítséggel oldható meg. A szükséges információk, elérhetőségek hiányában így az elérhető szolgáltatások, lehetőségek megismerése nehézséget jelent, melynél a sürgős igények kielégítését, az aktuális kapacitások is nehezítik.

Az idős ápolásában, gondozásában részt vállaló hozzátartozók, gyakorlat és tapasztalat hiányában segítséget kérnek, az ápolási tevékenységek elvégzésében, betanulásában.

A támogató háttér által nyújtott szolgáltatások meghosszabbítják az idős családi környezetben töltött évek számát, és a családtagokat részbeni tehermentesítik, segítve az aktívkorú hozzátartozó munkahely megtartását is.

A tanácsadás célja:

Támogató segítség, együttgondolkodás az idős évekre való tervezéshez, a lehetőségek megismeréséhez, és az akut segítséget keresők tájokoztatása az elérhető szolgáltatásokról, mentális támogatás. Az INSZI által nyújtott szolgáltatások részletes megismertetése. 

A tanácsadás módja, telefonon az INSZI központi számán (72/534-876) vagy e-mailben (info@inszi.hu) egyeztetett időpont foglalást követően személyesen, az intézmény területileg illetékes telephelyén, melyet az intézmény jelöl ki.

Tanácsadás ideje: minden páros hét szerdán 13-15 óra között

Back To Top