Skip to content
INTEGRÁLT NAPPALI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY Pécs, Felsőbalokány u. 1./F +36 (72) 534-876 info@inszi.hu

A szociális ellátások (étkeztetés, házi segítségnyújtás, klubok) igénybevételének feltételei

Szolgáltatásaink igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére történik, amelyet írásos megállapodás követ.

Az ellátás igényléséhez szükség van

  • jövedelemnyilatkozatra (pl. nyugdíszelvény),
  • személyi igazolványra,
  • lakcímkártyára
  • esetenként egészségi állapotot/ bizonyos betegség meglétét igazoló dokumentumra (pl. zárójelentés).

A szociális szolgáltatások igénybevételét a kérelmező telefonon, vagy személyesen jelzi a szolgálat/klub vezetőjének.

A jelzés fogadása után a klubvezető, szolgálatvezető, vagy az ezzel megbízott munkatársunk szociális helyzetfelmérést készít, ezután tájékoztatja az igénylőt a számára elérhető szolgáltatásainkról, azok jogszabályban meghatározott igénybe vételi feltételeiről, a szolgáltatás biztosításával együtt járó adatkezelésről.

A helyzetfelmérést készítő munkatársunk segít kitölteni a “Kérelem és jövedelemnyilatkozatot”. Ezt követően tájékoztatja az érintettet a rendszeres havi jövedelme, valamint az önkormányzati rendelet alapján az igényelt szolgáltatásért fizetendő térítési díjról. A helyzetfelmérés szükség esetén a kérelmező lakásán történik.

Pszichiátriai betegséggel élők számára nyújtott szolgáltatásaink igénybe vételéhez szükség van a kezelőorvos javaslatára.

Igénybe vétel feltételei

Otthoni szakápolás igénybe vételének módja

A háziorvos elrendelése alapján jogosult a beteg a szakápolásra, ha az orvos indokoltnak tartja a szükséges terápiának megfelelően, ápolásra, gyógytornára, fizioterápiás kezelésre lehet igény. Az orvos a jogszabályi keretek között 14 alkalommal rendeli el a kezeléseket.

Egy éven belül, amennyiben a rászoruló egészségi állapota indokolja, a 14 alkalommal elrendelt viziteket még 3 esetben lehet folytatni, ill. ismételni.

Hétköznap munkaidőben 8-15 óráig fogadjuk telefonon az érdeklődéseket a működési központunkban.

Kertvárosi Alapszolgáltatási Részközpont
Telephely:
7632 Pécs, Littke József u. 10.
Telefonszám:
+36 (72) 439-582

Back To Top